Depoların temizlik ve dezenfeksiyonunda olduğu gibi kaplama ve izaolsyonlarında da şirketimiz içme su depolarında kullanılan solvent içermeyen su bazlı poliüretan likit mebran ürünleri kullanmaktadır.
Neden İzolasyon;
su deponuzdan sızan sular kolonlar da ve temelde korozyona sebep olur.
Olası bir depremde korozyona uğramış kolonlar dan dolayı binamız zarar görebilir.
Deponuzun paslanmaması için, Mantar ve küflerden kurtulmak ve bakteri üretmemesi için
uygula alanları ;
Beton depolar
metal depolar
plastik depolar
su depolarının yalıtımında kullanılan poliüretan likit mebran diğer ürünlere göre yüzeyde 1 mm kalınlık oluşturduğundan çatlakları kapatarak suyun sızmasını %100 engellemektedir.
uygulama şekli ;
- yalıtım öncesi mevcut suyun kullanılarak boşaltılması
- Ekipman hazırlığı ve ışıklandırılması yapılır.
- hava sıcaklığına göre kuruması 2-8 saat bekletilir.
- kurumasına mütakip 2 kat likit mebran sürülerek 1 mm kalınlık oluşması sağlanır.
- işlemin tamamlanmasına mütakip 8 saat bekletilerek depoya su alımı yapılarak kulanıma başlanır.
Deponuzun İzolasyonunu Yaptırınız.
su depolarının % 90 i binaların bodrum katlarına betondan yapılmıştır. Bu beton su depoları bina taşıyıcı sistemini içerisinde bulundurmaktadır. Bina taşıcı kolonu ve bina ana duvarı su içerisinde beklemektedir. şebeke suları klorlu olduğundan beton ve demire daha hızlı etki etmekte ve korozyona uğratmaktadır. Zaman içerisinde suyu çeken beton ve demir paslanmakta ve DEPREM karşısında mukavemetini kaybetmektedir. Bazen binalar farketmeden depolar bina temeline su kaçırmakta ve tüm temel çürümeye terkedilmektedir.
Bilinçlenen bina yöneticileri ve bina sakinleri bina temelini sudan uzaklaştırmaya çalışmakta ve suyla betonun temasını tümden kesen ve suyu bir kap içerisinde saklayan paslanmaz crom çelik ve polyester depolara yönelmiş durumdadırlar.